STORT GRATTIS: Per Ragnar fyller 82 år – så förändrades livet när han blev pappa på äldre dagar

Skådespelaren och författaren Per Ragnar har en lång karriär att se tillbaka på och nu har det blivit dags för stjärnan att fylla 82 år.

Per Ragnar har synts i mängder av olika format och listan över hans framgångar som skådespelare kan idag göras lång.

Redan som ung utbildade han sig vid Dramatens elevskola och därefter följde många år av diverse spännande uppdrag.

Han har gjort succé både på scenen och framför kameran, och är känd för bland annat rollen som Sten Frist i ”Tre Kronor ”och Håkan i ”Låt den rätte komma in.”

Han har även släppt ett 20-tal böcker, hållit i diverse föreläsningar och synts till i många olika filmproduktioner.

Blev pappa som 60-åring

Ja, man kan lugnt säga att han haft ett händelserikt liv.

Och som 60-åring lugnade han definitivt inte ner sig, snarare tvärtom. Han och dåvarande partnern Veronica Tigerhjärta blev nämligen föräldrar till dotter Fredrika.

– Ska jag vara helt ärlig kan jag inte minnas att jag fick uppleva något negativt. Men visst, när det stod på löpsedeln, ”han är 60 och hon 30”, var det säkert människor som tänkte olika saker. Hade det funnits sociala medier hade jag kanske blivit överöst av både det ena och det andra, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Trivs bra som singel

Per Ragnar och Veronica höll ihop i 13 år innan de valde att gå skilda vägar.

Och idag är han inte speciellt intresserad av att hitta kärleken på nytt.

– Jag tycker om att vara ensam. Jag har hela mitt liv träffat fantastiska människor och levt i arbetsmiljöer med intensivt umgänge och mycket publikkontakt, så i långa perioder har jag varit människomätt. Och trots att många goda vänner dragit iväg så har jag många kvar: mina syskon, min dotter, hennes mamma, min organist Patrik, en entreprenörkompis sedan 40 år i Katrineholm, Knapa, naturfilmaren Nina Hedenius, DN-journalisten Mollis, kamraten sedan elevskolan, den fantastiska Anita Wall och hennes underbare man, skådisen Lasse Lind. Jag är välsignad med umgänge!, sade han till Hänt 2019.

Tankarna om att åldras

Inför att Per Ragnar skulle fylla 80 år förklarade han att han skulle fira genom att dricka champagne med dottern Fredrika, som idag vuxit upp.

Då berättade han också att åldrandet inte är något han tänker på speciellt mycket.

– Ärligt talat känns det ingenting att fylla 80 år, men när man växte upp var ju 50 gammalt och 80 var nästintill döden. Men jag har inte haft en sjukdag i hela mitt liv, jag tränar fortfarande och har inte heller någon artros, sade han då.

Och nu har det minst sagt blivit dags att skåla i ett härlig glas igen. Stjärnan fyller nämligen 82 år under måndagen.

Stort grattis på födelsedagen, Per Ragnar!

Artikeln STORT GRATTIS: Per Ragnar fyller 82 år – så förändrades livet när han blev pappa på äldre dagar är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes