11-åringen ringde polisen efter hoten – då blev han själv skjuten: ”Varför?”

11-årige Aderrien Murry och hans mamma var i stor fara.

Då ringde han polisen som snabbt kom till huset – polisen drog då sitt vapen och sköt pojken i bröstet.

– Varför sköt han mig? Vad gjorde jag för fel?, ska en blodig Murry ha frågat efter händelsen.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Tidigt i lördags morse kom en av Nakala Murrys ex-partners till hennes hus i den amerikanska delstaten Mississippi. Han var arg och hotfull. En skakad Nakala bad då sin 11-åriga son Aderrien att ringa polisen. Mannen var pappa till en av pojkens halvsyskon.

En polisman från Indianola Police Department dök upp kort därefter och hade redan dragit sitt tjänstevapen för att få den hotfulle mannen att lugna ner sig. Men det gick inte riktigt som det var tänkt.

– Han uppmanade alla inne i huset att komma ut, berättar Nakala Murry för CNN.

Blev skjuten rätt i bröstet

Aderrien kom runt hörnet till hallen en dryg minut efter polisens order. Då avlossade polismannen sitt vapen. Både mamman Nakala och Mississippi Bureau of Investigation bekräftar att 11-åringen blev träffat i bröstet.

– Jag kan inte förstå varför. Det var samma polis som sa åt honom att komma ut ur huset. Han gjorde det och blev skjuten. Han fortsatte fråga: ”Varför sköt han mig? Vad gjorde jag för fel”, säger Nakala Murry.

Pojkens läge var allvarligt, men inte livshotande. Hans mor tryckte sina händer mot skottskadan för att stoppa blodflödet, sen sjöng hon gospelsånger för att lugna honom till dess att en ambulans kom till huset. På sjukhuset fick familjen reda på att Aderrien hade en punkterad lever, en kollapsad lunga samt spruckna revben. Han har nu redan fått lämna sjukhuset.

Vill få polisen åtalad och sparkad

Familjen och deras advokat Carlos Moore jobbar nu för att få polisen som sköt Aderrien både sparkad och åtalad. Det finns videomaterial från händelsen, från polisens kroppskamera, som däremot inte visats för allmänheten ännu.

– Aderrien var centimeter ifrån att ha förlorat sitt liv. Det är inte okej för en polis att göra det här och komma undan med det här, säger Moore till CNN.

FOTO: CNN/skärmdump, Kyle Mazza/NurPhoto/Shutterstock/TT

Läs mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes