Volvo Cars krävs på 175 miljoner kronor av Skatteverket

En internfakturering hos Volvo har fått skatteverket att reagera. Det hela kan komma att kosta Volvo nära på 200 miljoner kronor.

Volvo Cars är skyldiga Skatteverket 175 miljoner kronor, skriver nyhetsbyrån Siren. 

I faktureringen mellan bolaget och dess 34 internationella försäljningskontor, som funkar som länk mellan huvudkontoret och återförsäljare, har Volvo Cars använt en prissättningsmodell som anses vara inkorrekt. På grund av det har resultatet redovisats på ett felaktigt sätt och det har i sin tur gjort att rörelseresultatet har blivit för lågt. 

Två miljarder är vad den missen med prissättningen ska ha landat på totalt, enligt Skatteverket. Volvo Cars bestrider kravet och kan överklaga till förvaltningsrätten, hittills har de dock inte visat någon tendens till att ändra sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes