Sverige avslutar räddningsinsats i Turkiet

Det team på 45 personer från Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som har varit på plats i jordbävningsdrabbade Turkiet har nu återvänt hem, meddelar Försvarsmakten och MSB.

Gruppen, där det också ingått sökhundar, har varit på plats i sju dagar och deras huvuduppdrag har varit att hitta och få loss fastklämda människor. De har även bistått med traumavård och annan medicinsk hjälp.

Nu går räddningsinsatsen in i en ny fas där Sverige fokuserar på att ge humanitärt stöd som medicin och sjukvårdsmateriel, skyddsutrustning och förnödenheter och att bygga nödbostäder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes