Startade LVU-kampanjen mot Sverige – ångrar sig

Ali Al Sidani drog igång desinformationskampanjen om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn. Nu träder han fram i Svenska Dagbladet – och säger att han ångrar sig.

— För den som inte förlorat sina barn är det svårt att förklara vad det innebär. Hur förblindad man blir av vreden och sorgen, säger Ali Al Sidani till tidningen om vad som ledde honom själv till barrikaderna.

Den ännu pågående så kallade LVU-kampanjen går ut på att svenska staten stjäl barn från deras föräldrar. Lögnerna har spridits över stora delar av världen, men fröet såddes när Ali Al Sidanis barn omhändertogs av socialtjänsten i Göteborg 2021.

Bakgrunden var, enligt SvD, att en förälder i familjen drabbats av psykisk ohälsa och att socialtjänsten ansåg att den andra inte gjorde tillräckligt för att skydda sina barn.

En demonstration utanför det lokala socialkontoret ledde till en landsomfattande protestvåg. Ali Al Sidani hungerstrejkade och hävdade i intervjuer med muslimska bloggare att svenska staten kidnappar muslimska barn.

Påståendena tog spinn, och sprids fortfarande runtom i den muslimska världen. Enligt Säpo kan det ökade attentatshotet mot Sverige delvis kopplas till LVU-kampanjen.

Upphovsmannen konstaterar i dag att man tappade kontrollen. Delar av kritiken mot socialtjänsten kvarstår, men han säger sig ta avstånd från sina påståenden om kidnappningar. Insikten kom efter ett påpekande från hans egen dotter, som fortfarande är omhändertagen av socialtjänsten.

— Jag kommer aldrig använda det ordet igen. Svensk socialtjänst kidnappar inga barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes