Carola Häggkvist talar ut om äktenskapet med Runar Sögaard: “Suck”

Carola Häggkvist och Runar Sögaard var gifta i nio år innan de valde att gå skilda vägar.

Nu talar Carola ut om sitt tidigare äktenskap.

Tänk noga på vem du gifter dig med”, skriver hon.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist, 56, är en av Sveriges mest framgångsrika sångare. Hon slog igenom som tonåring när hon lyckades vinna Melodifestivalen med bidraget Främling, som sedan slutade trea i Eurovision song contest.

En revanschsugen Carola återvände till tävlingen sju år senare och sopade mattan med motståndet när hon sjöng Fångad av en stormvind. Med det bidraget lyckades Carola även vinna Eurovision 1990.

Men det var inte Carolas enda lycka det året, hon gifte sig nämligen också med kärleken Runar Sögaard, 55. Efter 8 år som gifta kom ännu en lycka när Carola och Runar välkomnade sitt första barn till världen, Amadeus Sögaard, 25. Det skulle dock komma att bli parets enda barn, då de gick skilda vägar bara ett par år efter sonens födsel.

Amadeus Sögaard om föräldrarnas äktenskap

När sonen Amadeus gästade Malou efter tio talade han ut om föräldrarnas äktenskap och skilsmässa och menade att det är ofattbart att de har varit gifta en gång i tiden med tanke på hur det ser ut idag, något som Hänt tidigare skrivit om.

– För mig är det ofattbart att de någon gång ens levt tillsammans, jag tänker ”va? Hur kan ni ha varit ihop”, de är så pass olika på så många sätt, men samtidigt har de många likheter, jag tror många känner igen sig i det, säger Amadeus.

Carola och Runar har en komplicerad relation. Vidare fick Amadeus frågan om han någonsin blir arg på på sina föräldrar.

– Ja det klart det varit så. Tillfällen när man knappat upp en gruppchatt och till bägge sagt: ”nu lägger vi locket på”, ”nu räcker det”. Dels för att skydda dem. Hur många bryr sig egentligen? Jag bryr mig, men jag menar kring deras grejer och saker som hänt tidigare. Det är passé, man behöver inte älta.

Carola talar ut om äktenskapet med Runar

Nyligen var det alla hjärtans dag. Då tog Carola tillfället i akt att berätta om sitt ”tveksamma äktenskap” med Runar, när hon delar en video på sin Instagram.

Kanske lite ’cheezy..’ just idag men ändå rätt bra feeling ändå – för å vara gift och sjunga om ensamheten!!! (Men 17:e januari 2000 avslutade jag dock vårt 9-åriga tveksamma äktenskap med många dalar och även några toppar. 9 år varade även hans 2:a äktenskap innan hon bröt upp.)”, skriver hon på Instagram.

I videon sjunger sångerskan låten All by myself, som handlar om att vara helt ensam, vilket hon vidare förklarar att hon hellre är än att vara ”fast i tvåsamhet i olycka”.

Året här i videon måste varit sommaren – 99… i Borgholms slottsruin på Öland med ’Rapsody in rock’ & Robban Wells i spetsen. ( Hellre solokvist med glädje och integriteten i behåll än fast i tvåsamhet i olycka.) En turné som min dåvarande man och sk ’överhuvud’ tyckte jag borde göra pga bla det höga gaget som jag skulle få .. suck”, skriver Carola.

Carola berättar att hon hade känsla inom sig att hon var påväg mot bättre tider och passar på att skicka en varning till sina följare – att de ska tänka noga på vem de väljer att gifta sig med.

Men jag var ändå stark någonstans inombords då jag visste djupt inom mig att jag var på väg ut i ljuset. Sanningen måste få komma ut i ljuset. Det blir bättre i det långa loppet. Burr .. vilka tider. Och vilka konsekvenser! Ps. Please tänk efter noga vem du gifter dig med och ev får barn tillsammans med! Bara en liten kärleksfull påminnelse

Hon avslutar sedan med ett citat på engelska, nu översatt till svenska.

Det kan ta resten av ditt liv att återuppbygga och läka från det. Men jag är på det och har kommit en lång väg för det. Äkte frihet, kärlek, och förlåtelse! Med kärlek, C. Glad ALLA hjärtans dag kära vänner – till alla ärliga hjärtan därute.”, skriver hon.

FOTO: Christine Olsson/TT, IVARSSON JERKER/Aftonbladet

Rekommenderad läsning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes