Zlatan rörd till tårar efter vackra stödet till sin sjuke vän – erkänner nu starka känslorna: ”Min enda vän…”

Zlatan Ibrahimovic torkar en tår.

Nu sprider sig det känslosamma inlägget när svensken pratar rakt från hjärtat till sin cancersjuke vän.

– Jag älskar dig, min vän, säger ”Ibra” i en vacker video från ESPN.

Han var bara 19 år gammal när han lämnade tryggheten i Malmö för att göra den stora utlandsflytten till storklubben Ajax i Amsterdam. Det var då som Zlatan Ibrahimovics framgångsrika fotbollskarriär startade på allvar.

Zlatans vän

Det var även då som svensken lärde känna Thijs Slegers. Nederländaren var på den tiden sportjournalist för tidningen Voetbal International och fick en väldigt nära relation till ”Ibra”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sedan dess har de två hållit kontakten och Zlatan skrev även om Slegers i sin självbiografi ”Jag är Zlatan”. I dag är nederländaren 46 år gammal och presschef för PSV Eindhoven men nyligen drabbades han av obotlig leukemi.

LÄS MER: Avslöjar planen för Zlatan Ibrahimovic efter karriären – här är stjärnsvenskens nya jobb: ”Gjort starkt intryck”

Ibras tårar

Nu uppmärksammas ett klipp från ESPN där båda två återförenas igen i ett videosamtal, se det här nedanför. Där Zlatan Ibrahimovic känslosamt beskriver den nära relationen till sin cancersjuke vän och det allra första mötet.

– Jag kommer alltid minnas det. Han är min enda vän från Holland. Jag var ung och vilsen, förvirrad. Jag hade ingen i Holland, då kom den här journalisten och sträckte ut en hand. På den tiden var journalisterna inte mina vänner, de var mina fiender, säger Ibra till ESPN.

– Vi träffades och åt tillsammans och efter det blev vi goda vänner. Vi spelade tennis, han hjälpte mig mycket och gav mig det stöd jag behövde. Jag skrev om honom och allt det här i min bok, jag är väldigt tacksam för allt och vi har fortfarande kontakt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Därefter berörs Zlatan Ibrahimovic och Thijs Slegers till tårar när samtalet blir ännu varmare och starkare, se videon här nedanför.

– Han fick en plats i mitt hjärta och jag vill bara säga att jag äskar dig, min vän, säger en märkbart berörd Zlatan.

LÄS MER: Jesper Blomqvist avslöjar sitt absoluta favoritlag – och nobbar både IFK Göteborg och Milan: ”Det är mitt lag”

Nederländaren är väl medveten om att han inte har långt kvar att leva på grund av sin obotliga sjukdom som försvagar hans kropp. Men han vill dela med sig av sin historia för att få fler att registrera sig som stamcells- och bloddonatorer.

Blev du också berörd av Zlatans fina ord? Dela artikeln och visa andra!

Se videon:

The post Zlatan rörd till tårar efter vackra stödet till sin sjuke vän – erkänner nu starka känslorna: ”Min enda vän…” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes