Mediamarkt lägger ner verksamheten i Sverige

Den tyska elektronikjätten med de stora röda skyltarna och “scheisse-billiga” teknikprylar har varit en av de mer etablerade aktörerna på den svenska marknaden sedan de öppnade sin första butik utanför Heron City i Stockholm för 17 år sedan.

Men nu är det alltså slutsålt i Sverige och Mediamarkt meddelar att de säljer sina 29 fysiska butiker runtom i landet till norskägda Power som också tar över företagets 1300 anställda medarbetare. Innan köpet går igenom måste affären dock godkännas av konkurrensmyndigheterna, vilket förväntas bli av nu i sommar.

Dr Karsten Wildberger, vd för Ceconomy och Mediamarktsaturn: “Vi är glada över att ha hittat en lovande lösning för den fortsatta utvecklingen av vår svenska verksamhet genom avtalet med Power. Vi har kontinuerligt investerat i vår verksamhet i Sverige under de senaste åren och har byggt upp en god marknadsposition. Tillsammans med Power har vi alla förutsättningar för att växa hållbart och lönsamt från denna position. Samarbetet med Power stärker vår marknadspenetration i Sverige och öppnar samtidigt tillväxtmöjligheter i andra nordeuropeiska länder. Detta är goda nyheter för våra anställda, kunder och partners.”

“För Power är den svenska marknaden den motsvarighet som saknas för att utnyttja ny potential. Sammanslagningen med MediaMarkt Sverige och förvärvet av de lokala butikerna är det perfekta tillfället för Power att gå in på den svenska marknaden även inom stationära produkter och att komplettera och utöka den befintliga online-verksamheten med en stark stationär närvaro”, säger Ronny Blomseth, VD för Power International AS.

Hur minns du Mediamarkt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes