Kronprinsessan Victoria bryter tystnaden om kungens välmående

Hovet bekräftade nyligen att kung Carl XVI Gustaf ska opereras.

Nu uttalar sig kronprinsessan Victoria om pappans välmående för första gången.

– Jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige, säger Victoria till TT Nyhetsbyrån i Sydney.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

I år firar kung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen och har ett fullspäckad schema framför sig. Men nyligen behövde det ske en del förändringar i planeringen då hovet kom med ett chockbesked – att kungen ska genomgå en operation.

På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomför H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet. Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet. Detta medför att Kungens planerade åtaganden mellan den 20 februari och den 3 mars flyttas fram till senare i vår. Kungen mår bra och hans officiella program fram till operationsdagen genomförs enligt plan”, skrev hovet i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan bryter tystnaden om kungens välmående

Kronprinsessan Victoria, 45, befinner sig för tillfället i Sydney, Australien. I en intervju med TT i Sydney berättar hon nu om pappans mående.

– Det är väl tyvärr sånt som ibland behöver ske. Men personligen känner jag mig väldigt trygg med att pappa kommer att vara i goda händer. Och jag är tacksam för den hjälp som man faktiskt kan få i Sverige

Om kungens operation påverkar Victoria och prins Daniels, 49, resa är ännu inte klart.

Hovets mörkande om kungens mående

Även om besked om kungens operation kan kännas som ett plötsligt uttalande, är detta något som varit planerat sedan tidigare. Det enligt kungliga experten Claes-Johan Larsson. Det avslöjade han nämligen när han besökte Nyhetsmorgon i samband med hovets pressmeddelande om kungen, avslöjar han att det

– Ett ingrepp man planerat sedan länge, säger Claes-Johan i Nyhetsmorgon.

Texten uppdateras.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Jonas Ekströmer/TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes