Hollywoodstjärnan Raquel Welch är död

Raquel Welch är död, skriver flera medier.

Skådespelaren slog igenom på 1960-talet och medverkade genom åren i ett 70-tal filmprojekt. Hon fick sitt genombrott med sci-fi-äventyret ”Den fantastiska resan” och tilldelades en Golden Globe för sin roll i ”De tre musketörerna” från 1974.

De senaste decennierna medverkade hon i så vitt skilda produktioner som Legally Blonde, Seinfeld, Nakna Pistolen 33 1/3 och Mupparna.

Vid sidan om filmkarriären kom Welch att benämnas som en sexsymbol. 1995 utsåg magasinet Empire henne till en av de 100 sexigaste stjärnorna i filmhistorien, något hon själv sade sig ha svårt att identifiera sig med.

”Jag var glad att jag kunde slå igenom, så jag kunde göra karriär. Men samtidigt kände jag: Det här är inte jag, men det är vad jag behöver göra”, skrev hon i sina memoarer ”Raquel: Bortom urringningen”, skriver NY Post.

Raquel Welch blev 82 år.

Relaterade länkar:

Dog efter en tids sjukdom, uppger familjen (www.mirror.co.uk)

Känd för en bikiniscen i filmen ”One Million Years BC” (CNN)

Raquel Welch död – blev 82 år (Expressen)

Läs mer om Nöje & kultur på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes