Hanna Öbergs första ord efter otroliga VM-guldet – pekar ut den sjuka slumpen: ”Jag är så stolt!”

Hanna Öberg vann VM-guld på distans.

Efteråt pekade hon ut en galen slump – som gjorde vinsten ännu häftigare.

– Jag är så stolt, säger hon.

Det har inte varit en dans på rosor för Hanna Öberg. Hon har haft en tung säsong, hon hade det tungt på OS förra året, och allt snack på förhand har egentligen handlat om lillasyster Elvira Öberg.

Första orden efter guldsuccén

Men Hanna Öberg inledde VM med ett silver på brons, och när hon klev in i distansloppet gjorde hon det som en av de stora favoriterna. Öberg hade dock en bom på det första skyttet, men det spelade ingen roll. Hanna Öberg sköt sedan fullt i tre raka skytten och besegrade Linn Persson, som blev tvåa.

Hanna Öberg vinner därmed sitt andra individuella VM-guld i karriären.

– Jag trodde inte att jag skulle ha åkningen, jag tänkte att det skulle vara tufft. Annars höll jag mig i bra fokus. Jag bommade en i första men gjorde jobbet hela vägen på vallen. Jag kände mig ganska trygg, det är stort, säger hon till SVT efteråt.

LÄS MER: Wolfgang Pichlers tårar efter svenska jättesuccén – bröt ihop i direktsändning: ”Linn har haft det så tufft…”

Sjuka slumpen

Hanna Öberg vann även OS-guld på samma distans 2018 – och efter den nya VM-succén så avslöjade hon en sjuk slump.

– Det är overkligt. Det sjuka är att jag har fått notiser hela förmiddagen. Det är exakt fem år sedan jag vann det där första OS-guldet i Pyeongchang. Det är alltså på dagen! Det blev inte fyra nollor idag, men det var… Jag är så stolt över loppet jag gör idag, säger hon.

Hanna Öberg var dessutom jublande glad över faktumet att hon och Linn Persson bidrog till en svensk dubbel.

– Är inte det så häftigt? Det är så imponerande. Det är riktigt, riktigt starkt! Och hon kliver verkligen fram här och gör det toppen. Det är sjukt att vi ska få dela prispall igen här på VM. Det är stort för det här laget.

LÄS MER: Sebastian Samuelsson hyllas nu av norska rivalerna – imponerade av svensken: ”Tänkte att Sebbe skulle…”

The post Hanna Öbergs första ord efter otroliga VM-guldet – pekar ut den sjuka slumpen: ”Jag är så stolt!” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes