Flickan blev gravid som 13-åring – så lever unga mamman och dottern tillsammans idag: ”Inte betalat”

Hennes föräldrar rådde henne att göra en abort.

Den då 13-åriga Maddie valde att behålla barnet mot deras vilja.

Nu, fem år senare, berättar den unga mamman hur livet har blivit.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Hennes livshistoria blev viral för fem år sedan efter att en Youtube-video spridits på nätet. Maddie Lambert, 18, från Fort Worth, Texas, hade då som nybliven tonåring även lyckats att bli gravid.

Trots att hennes föräldrar verkligen var emot att dottern skulle bli mamma vid 13 valde Maddie att behålla sitt barn och under 2018 föddes dottern Everly. Hon fick i samma veva ta emot mycket hat på nätet och folk skrev till henne att hon hade förstört sitt liv.

Nu har Maddie, drygt fem år senare, valt att bemöta den kritik som hon har fått genom åren. I en Q&A med sina Youtube-följare svarar hon på alla möjliga frågor.

– Vid den här tidpunkten av min sociala medier-karriär tycker jag att era hatkommentarer är hysteriska. Det är riktigt roligt att se alla negativa grejer som folk skrivit till mig för många gånger är det så himla långt från sanningen, säger hon.

Har köpt eget hus som 18-åring

Hon tar upp ett exempel där en följare skrivit att hennes historia är så deprimerande att lyssna på.

– Folk borde inte säga så, för det är helt enkelt bara: ”Okej, jag blev gravid som 13-åring och det är inte hela världen”. Folk sa att mitt eget liv var över, men så har det inte varit. Jag har omvandlat denna ”fruktansvärda situation” till någonting bra, säger hon.

Hon berättar att hon som 18-åring nu har köpt sitt första egna hus och att hennes 5-åriga dotter snart börjar i förskoleklass. Livet har blivit ganska bra för Maddie.

– Jag tycker inte att det är deprimerande, säger hon.

”Mina föräldrar har inte betalat för det här”

Folk har också genom alla år anklagat henne för att leva på sina egna föräldrar och utnyttja dem. Men hon har svar på tal.

– Jag är bokstavligt talat i mitt eget hus just nu. Sedan en-två månader har jag bott här. Då flyttade jag ut. Mina föräldrar har inte betalat för det här. Jag tjänar mina egna pengar och mina föräldrar har inte behövt försörja mig, säger hon.

Hon säger också att det inte är konstigt att tonåringar är sexuellt aktiva i yngre ålder i dag.

– Folk måste veta att 13-, 14- och 15-åringar har sex. Det är i den åldern som barn börjar upptäcka sina kroppar, först och främst sina egna. Jag var däremot i en relation och vi var båda mer mogna än andra i vår ålder och det slutade med att vi hade sex, säger hon.

FOTO: Youtube, Instagram

Läs mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes