VM-BRONS! Sebastian Samuelssons nya medaljsuccé – trea i distansloppet efter jättedramat mot Norge

Succén fortsätter.

Sebastian Samuelsson bärgade ännu en medalj i VM.

Stjärnan blev trea i distansloppet – efter jättedramatik.

Förhoppningarna var höga på Sebastian Samuelsson när han inledde årets skidskytte-VM. Samuelsson har bevisat att han är bäst när han gäller, och det varför det var så förvånande hur han startade mästerskapet i Tyskland.

Stor succé

I mixedstafetten hade Samuelsson sex bom i sitt första skytte, och det kostade Sverige en topplacering i tävlingen. Samuelssons första VM-tävling i Oberhof slutade i tårar, men revanschen kom snabbt. Efter att ha blivit elva i sprinten gjorde stjärnan en bragdinsats då han tog ikapp åtta platser och blev trea i jaktstarten.

Det var ett tydligt bevis på att formen verkligen fanns där, och tisdagens distanslopp började väldigt bra. Samuelsson var i toppen i åktid när han kom in till det första skyttet, där han sköt fullt. Samuelsson sköt även fullt i det andra skyttet, och då storfavoriten Johannes Thingnes Bö hade bommat så var Samuelsson i ledning.

LÄS MER: Svenska landslagets oväntade kärlekskupp till värsta rivalen Norge – på Alla hjärtans dag: ”Så fint gjort”

Jättedramat

In i det tredje skyttet så hade dock Bö, trots sin bom, kommit ikapp. Men norrmannen bommade ett skott igen – och tappade värdefull tid. I det tredje skyttet hade dock även Samuelsson en bom, och han var därmed fyra när ett skytte återstod. Samuelsson behövde skjuta fullt för att ha en chans till medaljer, i kamp mot Sturla Holm Laegreid, Quentin Fillon Maillet och Thingnes Bö.

Sebastian Samuelsson lyckades hålla nerverna i styr i det sista skyttet – och han hade bara en bom på samtliga fyra skytten. Ut från det sista skyttet var Samuelsson trea, med mindre än en sekunds marginal till fyran. Det blev ett superdrama om pallplatserna – där Samuelsson gick en sekundstrid om andraplatsen mot Sturla Holm Laegreid.

I mål var Samuelsson, till slut, bara 0,4 sekunder bakom Laegreid, som blev tvåa. Vann gjorde – för fjärde gången på fyra tävlingar det här mästerskapet – Johannes Thingnes Bö.

– Sebastian gör det fantastiskt bra, säger tränaren Johannes Lukas.

LÄS MER: Norske ikonen Ole Einar Björndalens jättekritik mot Sverige – sågar beslutet om Stina Nilsson: ”Löjligt”

The post VM-BRONS! Sebastian Samuelssons nya medaljsuccé – trea i distansloppet efter jättedramat mot Norge appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes