Sebastian Samuelssons klockrena passning till alla kritiker – efter nya VM-bronset: ”Nu visar jag alla…”

Ännu ett jättedrama med Sebastian Samuelsson i huvudrollen.

Men den här gången fick svensken nöja sig med ännu ett VM-brons.

– Nu visar jag alla kritiker även om jag grämer mig lite, säger han till SVT.

Herrarnas VM-distanslopp på tisdagen blev ännu en heldramatisk uppgörelse in i det sista och återigen var Sebastian Samuelsson i huvudrollen. Svensken sköt fullt på sista stående skyttet och tog sedan upp kampen om både bronset och silvret.

Nytt VM-brons

Samuelsson tog sig lätt förbi franske Quentin Fillon Maillet i kampen om bronset och höjde sedan farten rejält för att hinna ikapp norske Sturla Holm Lägreid på andraplatsen. Det blev också supertajt ända in in till mållinjen när ”Sebbe” plockade sekund efter sekund på slutvarvet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Till slut skiljde ynka fyra tiondelar mellan Lägreid och Samuelsson, men den här gången vann Norge grannduellen och tog hand om VM-silvret. Andra raka VM-bronset till Sebastian Samuelsson får ändå ses som en fin succé för svensken.

LÄS MER: Duon Björn Ferry och Ola Bränholm sågas mitt under skidskytte-VM – hård kritik mot SVT: ”Meningslös”

Sebbes passning

Direkt efter målgången passade han på att skicka ut en klockren passning till alla kritiker som sågat och hånat honom under VM hittills.

– Det känns väldigt bra. Jag har fått många melj om att jag borde gå skyttekurser och sånt. Nu visar jag alla kritiker även om jag grämer mig lite över de fyra tiondelarna, säger Sebbe till SVT.

– Jag körde nästan allt vad jag hade i början, ville inte ha Quentin Fillon Maillet i ryggen, kände att jag hade energin i dag men det var väldigt löst i slutet av varvet. Jag vet att skjuter jag fullt så har jag bra chans på medalj och är stolt över att jag klarar det i fjärde. Jag sneglade upp och såg att det var en trea, nja, men jag är väldigt nöjd.

Artikeln fortsätter efter bilden.

VM-guldet tog som vanligt den överlägsne norrmannen Johannes Thingnes Bö hand om återigen och säkrade sitt fjärde raka guld i Oberhof.

– Det var väldigt spännande och vi tyckte att Sebastian såg trött ut medan Lägreid såg rapp ut. Det var surt med de fyra tiondelarna från silvret, säger SVT-experten Helena Ekholm efter loppet.

– Det var grymt kul att Sebastian tog medalj, säger lagkamraten Martin Ponsiluoma som själv hade fyra bom.

Vad tycker du om Sebastian Samuelssons VM-succé? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Norske ikonen Ole Einar Björndalens jättekritik mot Sverige – sågar beslutet om Stina Nilsson: ”Löjligt”

The post Sebastian Samuelssons klockrena passning till alla kritiker – efter nya VM-bronset: ”Nu visar jag alla…” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes