Så ser Byggnads lönekrav ut

Byggfacket kräver 4,4 procent i löneökning plus tuffare åtgärder för att få bort fuskande företag från branschen.

Lönekravet, plus ett procentuellt högre påslag för de som tjänar under 27 100 kronor i månaden, ligger i linje med LO-samordningen. Byggnads vill också bland annat se högre pensionsavsättningar och ett höjt maxtak i reseersättningen.

Kriminaliteten i byggbranschen har tilltagit, enligt LO-facket Byggnads.

“Fusket i branschen går att förebygga och kontrollera bort. Men det kräver samordning och ansvarstagande. För att lyckas få bukt med de kriminella företagen måste kontrollerna bli fler och effektivare”, skriver ordförande Johan Lindholm i en kommentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes