Noshörningsreservat i Sydafrika till salu

Ett legendariskt sydafrikanskt djurreservat som skyddar utrotningshotade noshörningar är till salu. Ägaren John Hume, 81 år, har inte råd att hålla i gång reservatet.

— Att föda upp noshörningar är dyrt, och jag har gjort det i 30 år utan att ha tjänat några pengar.

Humes reservat, som sköts av bolaget Platinum Rhino, ligger i Nordvästprovinsen i norra Sydafrika. På reservatets stora landområde finns närmare 2 000 noshörningar av den hotade vita, sydliga underarten. Omkring 80 procent av jordens noshörningar beräknas finnas i Sydafrika.

Tjuvjakt på noshörningar är ett fortsatt omfattande problem, även om det minskat jämfört med för ett årtionde sedan. I fjol sköts 448 noshörningar vilket var tre färre än året innan. Tjuvjägare siktar in sig på noshörningar i privatägda reservat och parker.

Auktionen av Platinum Rhino väntas hållas i april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes