5 rätter att laga i ditt våffeljärn – snabbare smidigare och minst lika gott

Våffeljärnet är en köksapparat som borde användas året om – inte bara på våffeldagen. Nedan listar vi fem rätter som går utmärkt att laga direkt i sitt våffeljärn.

Många har ett våffeljärn hemma som de tar fram en gång om året – på våffeldagen. Men våffeljärnet är en mångsidig köksapparat, som borde användas året om.

Våffeljärnet har otroligt många användningsområdet och man kan laga flera otroliga rätter i sitt våffeljärn. Nedan listar Nyheter24 fem rätter som går att laga direkt i sitt våffeljärn.

Toast

Toast är en perfekt rätt att göra i sitt våffeljärn. Vem säger att man behöver ett toastjärn för att göra perfekta toasts? Gör dem direkt i ditt våffeljärn istället så får du dessutom ett gulligt hjärtmönster på toasten. Det går lika snabbt och kommer garanterat smaka lika gott.

Råraka

Råraka är en rätt som både går snabbare och blir godare att tillaga i ett våffeljärn. Det är bara att kasta ner sin rivna potatis med lite smör och stänga till så kommer man få en perfekt platt och frasig råraka i ett fantastiskt hjärtmönster.

Biffar

Det går att göra små biffar i sitt våffeljärn. Det är bara att slänga ner en bit färs och stänga till och efter några minuter kommer man ha saftiga biffar i ett härligt mönster. Beroende på hur stort järn man har desto fler kan man göra samtidigt. Det är supersmidigt och garanterar saftiga och genomstekta biffar. 

Omelett

Omelett gör du på nolltid genom att slänga ner alla önskade ingredienser i ett våffeljärn och stänga till. Efter några minuter kommer du ha en perfekt omelett i ett vackert mönster. Som inte hade gått att få till i en vanlig stekpanna.

Kanelbullar

Är man sugen på bullar men inte orkar vänta ut gräddningstiden, eller inte har lust att grädda massor med bullar på en gång. Då är det bara att lägga ner bulldeg i ett våffeljärn och trycka till lite lätt, så kommer de att gräddas till perfektion. Det är snabbare, smidigare och blir minst lika gott. 

LÄS MER:

14 saker som kommer förändra sättet du lagar mat på

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes