Skötte mammas ekonomi – förde över 300 000

En kvinna i 65-årsåldern döms för att ha fört över mer än 300 000 kronor från sin mammas konto till en tredje person, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Polisen fattade misstankar i april i fjol. De hade då larmats till en adress efter att den nu dömda kvinnan anmält en misshandel. Väl där gick polisen igenom bankdosor och konton, efter att kvinnans son upptäckt att en stor summa hade försvunnit från hans mormors konto.

Den dömda kvinnan hade sedan flera år informellt ansvar för att sköta sin mammas ekonomi, betala räknar och göra inköp. Hon erkänner att hon fört över hundratusentals kronor, men nekar till brott. Enligt henne handlar det nämligen om ett lån. Och pengarna fördes över till en person hon litar på – men aldrig träffat.

Hon döms nu att betala tillbaka summan till sin mamma, jämte böter på 4 000 kronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes