Polis misstänks ha sålt olagliga knivar

En polis i Östergötland åtalas misstänkt för att ha importerat och sålt olagliga knivar, rapporterar SVT Öst. Enligt åtalet har han fört in springknivar i Sverige och sedan sålt dem via en hemsida riktad till poliser och militärer.

Springknivar är knivar där bladet kan fällas eller skjutas ut ur sitt skaft med hjälp av en fjäder eller av sin egen tyngd. De får inte säljas utan särskilt tillstånd.

Polismannen har själv sagt i förhör att han trodde att det rörde sig om vanliga fällknivar. Åklagaren tror att brotten verkligen har begåtts av oaktsamhet, men polismannen åtalas nu för olovlig införsel och brott mot knivlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes