Nina Gunkes dystra besked om sjukdomen – berättar om bakslaget: ”Kan inte…”

Nina Gunke har drabbats av Alzheimers och sedan dess att hon fick beskedet har hennes liv ändrats totalt.

Nu berättar hon om nya bakslaget…

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var hösten 2021 som skådespelaren Nina Gunke, 67, känd från bland annat Rederiet, Hedebyborna och Tomten är far till alla barnen, delade med sig av ett tråkigt besked. Hon hade nämligen drabbats av Alzheimer.

I Nyhetsmorgon berättade hon hur hon upptäckte sjukdomen.

– Det började med att jag kände att jag glömmer bort saker väldigt ofta och sådär. Då säger ju alla att “det gör ju jag också, det är ingen fara”. Och sedan tyckte jag att det blev sämre, sa Nina Gunke då.

Det resulterade i att hon hade svårt att komma ihåg sina repliker och till slut sökte hon vård.

Så lever Nina Gunke idag – efter sjukdomsbeskedet

Nina har tidigare berättat om hur det är att leva med sjukdomen.

– Om det är något jag inte kan när jag till exempel är ute och handlar så ber jag bara om hjälp. Jag kan säga ”snälla du, jag har Alzheimers, kan du hjälpa mig?”, och då gör de det. Det är inte svårare än så. Det är väldigt skönt. Tidigare var jag rädd för att folk bakom i kön skulle tycka jag var en idiot som inte kunde pinkoden och då blev jag ännu mer stressad, berättade Nina för Aftonbladet.

I en ny intervju med Kurera berättar Nina mer om vardagen med Alzheimers. I höstas släppte hon boken Innan jag glömmer.

Nina Gunke berättar om nya bakslaget: ”Kan inte”

Syftet med boken är att acceptera sin sjukdom och med sin historia vill hon även hjälpa andra. Men hon blir minst sagt begränsad av sjukdomen. Nu berättar hon om det jobbiga bakslaget, ibland har hon nämligen svårt att klä på sig själv.

– Jag försöker komma ut och träffa lite folk. Det är bra att hålla igång det sociala, säger Nina till tidningen och fortsätter:

– Ja det är en hemsk sjukdom. Jag har svårt med siffror och bokstäver och kan inte klä på mig själv längre, säger hon och berättar att hon exempelvis får välja bort skjortor eller blusar som hon inte klarar att knäppa på egen hand.

Nina Gunke är gift med Samuel Holgersson, 58, som är och har varit ett stort stöd sedan hon fick diagnosen.

– Han har betytt jättemycket. Du har haft sådant otroligt tålamod med mig. När jag inte kan saker så har du varit fantastisk, sa hon till Aftonbladet.

– Så är det ju, när någon blir sjuk får man hjälpas åt. Det här är livet, jag kan bli sjuk i morgon i cancer, det vet man aldrig. Sedan blir det här en vardag, vi planerar saker annorlunda mot tidigare, men det fungerar väldigt bra. Vi har också flyttat från Lidingö in till stan och det var nödvändigt för Nina, inflikade Samuel då.

FOTO: TV4

Läs mer

  • Så dolde Biggest loser-profilen sin mörka hemlighet – ofattbara tragedin

Rekommenderad läsning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes