Expertens sylvassa kritik mot Hanna Öberg – pekar nu ut kritisk detalj: ”Det är katastrofalt”

Succé i sprinten.

Men i jaktstarten sköt Hanna Öberg och övriga svenskor bort sig.

Nu sågas stjärnorna av Radiosportens expert – som dessutom pekar ut en avgörande detalj.

– Det är katastrofalt, säger Uschi Disl.

Det blev en svensk succéstart på årets skidskytte-VM för damerna. I mästerskapets första individuella distans så blev Hanna Öberg tvåa och Linn Persson trea, efter oerhört imponerande skytte. Båda sköt fullt, och gav sig själva ett gyllene läge till söndags jaktstart.

Fiasko på skyttevallen

Dessvärre så kom ett blågult svenskt bakslag redan innan tävlingen, då Elvira Öberg meddelade att hon blivit sjuk, och tvingades stå över. Och det var bara början på vad som skulle bli en närmast mardrömslik dag för de svenska damerna. Hanna Öberg hade bara hon fem(!) bom, vilket innebar ett ras i resultatlistan.

Linn Persson hade tre bom, och totalt hade de fyra svenska åkarna hela 14 bom. Hanna Öberg blev 12:a, Linn Persson 10:a, Mona Brorsson 15:e och Anna Magnusson 18:e. Och efteråt var Radiosportens expert Uschi Disl mycket kritisk.

– Hanna Öberg skjuter ju i stort sett katastrofalt. Fem bom för henne är alldeles för mycket i en jaktstart, säger hon.

LÄS MER: Svenska kritiken mot Stina Nilsson – öppnar nu upp om stora oron för svenskan: ”Det märkligaste är…”

Pekar ut detalj

En förklaring till skyttehaveriet kan stavas dimman som låg över skyttevallen. Det var inte helt lätt att se – men den förklaringen köper heller inte Disl fullt ut.

– Det är klart att det är dimma, man ser ju att den ligger tätt, men det visade sig att andra kunde träffa… Julia Simon har bara en bom, det är en kanon-bra tävling. Det måste ju funnits någon sikt, säger hon.

Förutom det svaga skyttet så hade svenskorna även en tung dag i spåret, då ingen var nära något toppresultat i ren åktid. Nya tag för damerna blir det på onsdag, då det är distanslopp med start 14.15. Samma tid med en dag tidigare är det dags för herrarnas tävling i samma distans. 

LÄS MER: Ebba Årsjös gåshud efter mäktiga gesten från Ingemar Stenmark: ”Sjukaste som någonsin hänt i mitt liv”

The post Expertens sylvassa kritik mot Hanna Öberg – pekar nu ut kritisk detalj: ”Det är katastrofalt” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes