”Du måste kunna älska”: Jane Fonda om fördelarna med träning.

Jane Fonda skojar om att träning är väsentligt för äldre människor så att de kan ”älska”.

Den 85-åriga skådespelerskan erkände att hon tackar Gud ”varje dag” att hon har varit aktiv i decennier för att hon skördar fortfarande frukten av att vara stark och smidig.

Hon sa: ”Du måste hålla dig stark. Jag har ett barnbarn som är tre år gammalt, och jag kan fortfarande lyfta upp honom. Jag menar, jag måste böja på knäna, och du vet, det tar lite tid att få dit honom, men jag kan fortfarande lyfta upp honom. Du vill kunna lyfta dina egna väskor.

”Du måste kunna, du vet, älska. Jag minns inte så mycket [om det] men jag minns att man måste vara smidig!”

Men ”80s For Brady” stjärnan erkände att hon inte alltid var ett fan av att träna och att hon bara insåg hur ”viktigt” det var i 30-årsåldern.

När hon pratade på lanseringen av H M Williamsburg Move Studio i New York i veckan och sa under en frågestund: ”Jag visste inte att det var viktigt att göra innan jag var i 30-årsåldern. Jag hade ‘konstant mens’ under skolan så att jag inte behövde ha idrott – allt för att slippa ha idrott.

”Det var inte förrän när jag var 30 någonting eller till och med 40 som jag blev aktiv…[och] livet innan jag var aktiv var inte alls lika bra som när jag började röra på mig.”

Utöver att upptäcka hur ”formen av [hennes] kropp” förändrades som resultat av träningen, fick Jane också mentala fördelar.

Hon sa: ”Jag kommer från en lång radda av riktigt deprimerade människor, och det bästa sättet att slåss mot depression är att fortsätta röra sig.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes