De får dela på Natopris: ”Ledarskap i omvälvande tid”

Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans företrädare Magdalena Andersson (S) delar tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin och finländske presidenten Sauli Niinistö på det pris som den årliga säkerhetskonferensen i München delar ut. Det framgår av ett pressmeddelande.

Motiveringen är att kvartetten ”gemensamt och över partigränser” tagit steget för att föra in de båda länderna i Nato, vilket beskrivs som ”ledarskap i omvälvningens tid” och som något som stärker försvarsalliansen i en svår tid i och med Rysslands angrepp på Ukraina.

Relaterade länkar:

Årets konferens inleds den 17 februari och Ulf Kristersson är en av deltagarna (TT)

Pressmeddelandet från regeringen (www.regeringen.se)

Läs mer om Sveriges Natoansökan på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes