73 miljoner kronor för 30 sekunders reklam

Reklamfilmens högtid står åter för dörren. Natten till måndag, svensk tid, spelas den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch Super Bowl. Och reklampauserna är – för allt från biltillverkare till filmstudior – de mest åtråvärda marknadsföringsögonblicken på året.

Efterfrågan styr priset och årets Super Bowl är inget undantag, enligt den reklamfokuserade tidningen Ad Age. I år kostar det uppemot sju miljoner dollar, motsvarande 73 miljoner kronor, för ett företag att köpa 30 sekunders reklam.

Rättigheterna att sända matchen, och därmed håva in stålarna, vandrar i en bestämd rotation mellan några av USA:s största tv-bolag varje år. I år är det Fox tur att sända matchen.

I fjol kostade 30 sekunder Super Bowl-reklam uppemot 6,5 miljoner dollar, enligt NBC Los Angeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes