Wagnerledaren: Kriget kan ta flera år

Kriget i Ukraina kan komma att fortsätta i flera år, bedömer Jevgenij Prigozjin, ledare för de ryska Wagner-styrkorna.

I en videointervju som släpptes sent på fredagen säger Prigozjin att det kan ta Ryssland ett och ett halvt år att ta full kontroll över Donbass, regionen i östra Ukraina som består av de två omstridda och delvis ockuperade länen Luhansk och Donetsk.

Om Ryssland har för avsikt att erövra ännu större områden så lär det ta omkring tre år, tillägger han.

Från Kreml har inget annat sagts än att den så kallade “specialoperationen” kommer att pågå tills Rysslands mål har uppfyllts. Målbilden har av olika uttalanden att döma varierat i takt med att kriget inte har gått som planerat.

I de intensiva strider som pågår i öst, för närvarande främst vid orterna Bachmut och Vuhledar, har de ryska Wagner-soldaterna en stor roll vid sidan av den ordinarie ryska armén. Prigozjin tillstår att de ukrainska styrkorna gör tufft motstånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes