Svenska kritiken mot Stina Nilsson – öppnar nu upp om stora oron för svenskan: ”Det märkligaste är…”

Stina Nilsson är mitt inne i en mycket tuff säsong.

Nu vädrar Dagens Nyheters krönikör Johan Esk sin stora oro.

”Stina Nilssons byte har blivit en bom”, skriver han i en kritisk krönika.

Skidskytte-VM är i full gång och på plats finns två åkare som bytt från längdskidor till skidskytte. Det är stjärnåkaren och stora hemmahoppet Denise Herrmann-Wick och den så oerhört intressanta Anamarija Lampic.

Stinas besvikelse

Men en annan som tillhört just den kategorin är Stina Nilsson och hon får följa mästerskapet hemma i tv-soffan. Svenskan som gör sin tredje säsong som skidskytt efter skiftet från längdskidåkning har nu blivit varm i kläderna hos den nya sporten men trots det har utvecklingen gått i stå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Många hade höga förhoppningar på Nilsson inför den här säsongen men vintern har istället varit oerhört tuff för 29-åringen som fått kämpa rejält. Många har tyckt till om svenskans säsong och nu ger sig DN-krönikören Johan Esk in i debatten.

”Det har inte gått bra för Stina Nilsson. Efter en Bambi-på-is-start gick det bättre förra säsongen och i mars kom en tredjeplats, den hittills enda pallplatsen i världscupen. I vinter skulle pilarna och utvecklingen fortsätta uppåt. I stället har det gått åt helt fel håll. Den där tredjeplatsen i Kontiolax börjar likna ett skott i mörkret”, skriver han i en kritisk krönika på Dagens Nyheter.

”Hur länge har Stina Nilsson motivationen? Hur länge håller hon på om det inte lossnar?”

LÄS MER: Stina Nilsson väcker nu stor oro i Norge – stjärnåkarna med allvarliga ord om svenskan: ”Jag hoppas att hon…”

Jämför med Klüft

Krönikören förstår Stinas byte från längdskidor till skidskytte för att få en ny utmaning. Men han uttrycker också en stor oro för svenskan.

”Stina Nilsson klev ur längdlandslaget i rätt läge. Nu är konkurrensen stenhård i sprint. Hon kom in i skidskyttelandslaget vid fel tidpunkt. Damtoppen har aldrig varit så bred”, skriver Esk i sin utläggning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Han drar sedan jämförelser med Carolina Klüft som lämnade mångkampen efter stor överlägsenhet och bytte till längdhopp och tresteg för att få en ny utmaning och det blev aldrig någon succé. Samma kamp i en ny sport ser han för Stina Nilsson.

”Det märkligaste med Stina Nilsson är att hon inte åker snabbare. En förklaring som förs fram är att hon tidigare mest tävlade på korta sprintdistanser. Men hon var å andra sidan stafetthjälte över 5 kilometer vid VM 2019. I skidskytte hänger skytte och åkningen ofta ihop och det skakiga skyttet har dragit ner hennes åkning. I slutet av januari tävlade hon i EM. Mästerskapet för den som vill upp och den som inte räcker till. När hon blev fyra i sprint hade hon inte snabbast åktid. En som åkte bättre var tvåan, Tilda Johansson”, skriver Johan Esk i sin krönika om Stina Nilsson.

Vad tycker du om Stina Nilssons säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Anna Magnusson rörd till tårar av lagkamraten Hanna Öbergs vackra gest till henne: ”Betyder jättemycket”

The post Svenska kritiken mot Stina Nilsson – öppnar nu upp om stora oron för svenskan: ”Det märkligaste är…” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes