Föräldrarna skjutsade 15-åriga Christian till kompisen – det var sista gången de såg honom: “Bad”

Föräldrarna lämnade Christian, 15, hos sin kompis som han skulle sova över hos.

Det var sista gången som de såg honom vid liv.

Nu berättar pappan om den tragiska olyckan som tog sonens liv.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Bruce Petillo, 52, från Arizona, USA, berättar för Today om hur han förlorade sin 15-åriga son Christian i en tragisk olycka för 18 månader sedan. Pappan säger att det fortfarande känns som en mardröm som aldrig vill ta slut – nu försöker han och frun att nå ut med sin historia för att varna andra familjer.

I september 2021 körde de över sin son till en kompis hus. Christian skulle tillbringa natten där på ett så kallat ”sleepover”. Senare samma kväll fick en av pojkarna i huset tag på en pistol som förvarades där. Vapnet var osäkrat och pojken sköt av misstag Christian i bröstet.

”Gjorde allt de kunde för att rädda hans liv”

Bruce Petillo fick först höra om olyckan av sin dotter.

– Hon sa att det inte såg bra ut. Han fördes omgående till akuten och till deras traumakirurger. De gjorde allt de kunde för att rädda hans liv, säger han och fortsätter:

– Jag bad till Gud om att inte ta honom ifrån mig.

Christian överlevde inte. Drygt ett och ett halvt år senare försöker hans mamma och pappa att utbilda andra föräldrar i hur man på ett säkert sätt förvarar vapen i sitt hus, särskilt på platser och i rum där barn ofta är närvarande.

– Det är inte alltid enkelt att prata om de här sakerna. Folk känner sig obekväma. Men det handlar om barnens säkerhet, deras liv står på spel. Vi trodde aldrig att det här skulle hända oss men det gjorde det, säger Bruce Petillo.

Hade tidigare svårt för att hitta vänner

Han förväntar sig fortfarande att det ska komma en dag då Christian helt plötsligt går in genom dörren.

– Han var en solstråle i allas liv. Han var en känslig själ som hade djupa känslor och förståelse för alla. Hans leende och skratt kunde lysa upp ett rum och med sin energi levde han livet till sitt yttersta, säger pappan.

Bruce och hans fru Claire berättar att sonen tidigare haft lite svårt att hitta vänner, så när han berättade att han hittat ett nytt gäng ville hans föräldrar vara schyssta och låta honom sova över hos en av dem. De hade aldrig misstänkt att det skulle finnas ett vapen i huset.

– Bruce och jag tänkte: ”Han har äntligen hittat några vänner och han är lycklig”, säger Clair till Today

FOTO: GoFundMe, Facebook

Läs mer

  • Ensamstående Louise kommer dö inom tre månader – barnen är ovetandes
  • Brandmännen missade skadad kvinna – låg kvar i en och en halv timme

Rekommenderad läsning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes