Black Sabbath lånar ut musik – till balett

Dansarna på Birminghams kungliga balett får testa något ovanligt i höst – att dansa till musik av det brittiska hårdrocksbandet Black Sabbath, skriver BBC. Sammanlagt ska åtta av deras låtar ingå, bland andra “Paranoid”, “Iron man” och “War pigs”. Resten av musiken är nykomponerad, men inspirerad av bandet.

Bakom initiativet står regissören Carlos Acosta och bandets gitarrist Tony Iommi, som hoppas att föreställningen ska locka “både våra fans och balettfans”.

– Jag ser fram emot att se hur det hela utvecklar sig. Black Sabbath har alltid varit innovatörer och aldrig förutsägbara, och det blir inte mer oförutsägbart än så här. Jag har träffat Carlos flera gånger och hans entusiasm är smittsam, säger Iommi.

Föreställningen presenteras som “världens första heavy metal-dansupplevelse”. Men liknande kombinationer har gjorts förut, bland annat i Wayne McGregors balett “Chroma” som använde musik av White Stripes, arrangerad av Christopher Austin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes