Sofia Geite byts ut bara timmar innan sändning – därför ersätts hon i Nyhetsmorgon

På fredagar brukar det vara Steffo Törnquist och Sofia Geite som styr skutan i Nyhetsmorgon.

Men inför morgondagens sändning ersätts hon av Jenny Strömstedt.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4:s långkörare Nyhetsmorgon har sänts i tv-rutan sedan 90-talet och är ett av kanalens populäraste program. Idag består programledarskaran av ett gäng tittarfavoriter och eftersom programmet blivit så populärt genom åren har det även utvecklats rejält.

Det som senast har gjorts om i programmet är att TV4 utökat tiderna på helgerna. Tidigare sändes programmet från 07.55 till 11.30 på helgerna men nu har kanalen ökat sändningstiden till 12.00 istället – så 30 minuter extra.

Steffo Törnquist bekräftar ändringen i Nyhetsmorgon

En favoritduo är Steffo Törnquist och Sofia Geite som programleder tillsammans på fredagar. Men inför veckans sändning kan vi nu mötas av beskedet att Sofia Geite ersätts av Jenny Strömstedt.

Det är Steffo Törnquist som bekräftar ändringen inför morgondagens sändning. Steffo har delat en bild på honom och Jenny, där programledaren skriver att Sofia tyvärr har blivit sjuk.

”Det här kan eventuellt vara vår första pressbild, snart 20 år sen den togs, och nu ska vi upp på banan igen. Min numera ordinarie fredagspartner i Team Uschaaaan, Sofia, är dessvärre krasslig och då hoppar Jempa in och hjälper til. Efter sändningen i morgon drar vi omedelbums till Gävle för ett extralångt NyMo med Salming och ALS i fokus, och då hoppar jag in och hjälper till. Det är så det är i TV-familjen, vi hoppar in och hjälper till och vi ger oss inte, vi är ständigt till din tjänst. Ses i rutan och bor du i Gävle kanske vi ses där.”, skriver Steffo på Instagram.

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt ledde Nyhetsmorgon i hela 16 år tillsammans. Den folkkära duon körde torsdagar och fredagar tillsammans och bidrog till mycket skratt och glädje i tv-rutan. Men i fjol splittrades duon och nu programleder båda på varsitt håll. Steffo på fredagar med Maria Forsblom eller Sofia Geite och Jenny kör själv på lördagar.

Sofia Geites sjukdomsbesked – ställer in Nyhetsmorgon

När Hänt når Sofia Geite om morgondagens sändning kan hon bekräfta att hon har fått en släng av feber som gör att hon får ställa in morgondagens sändning.

”Jag åkte på en släng med hög feber och rejäl förkylning men är på bättringsvägen. Imorgon tittar jag på Jenny och Steffo hemifrån sjuksoffan och laddar för en ny, frisk vecka på Nyhetsmorgon nästa vecka.”, skriver hon i ett meddelande på Instagram.

Så tråkigt, hoppas att du kryar på dig Sofia!

FOTO: TV4

Rekommenderad läsning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes