Säkerhetsministern vill ha dödsstraff för terror

Den israeliska polisen ska enklare få göra husrannsakningar och civila ska lättare få vapenlicens. Det är två lagförslag som ska presenteras av landets säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir i veckan, säger han på fredagen enligt Haaretz.

Han planerar också ett lagförslag om dödsstraff för terrorister.

– Den som mördar, skadar och slaktar civila ska skickas till elektriska stolen, sa Ben-Gvir vid ett partimöte i parlamentet Knesset efter terrorattacken den 27 januari i östra Jerusalem, enligt Times of Israel.

Ministern uttryckte på fredagen frustration över att landets lagar inte tillåter honom att beordra polisen att ”belägra” hela Issawiya. Bostadsområdet i östra Jerusalem var hem för gärningsmannen som dödade två och skadade fem när han körde på dem vid en busshållplats på fredagen.

Relaterade länkar:

Bil rammade människor vid busshållpats i Ramot i utkanten av Jerusalem på fredagen (Reuters)

Säkerhetsministern beordrade vägspärrar runt gärningsmannens bostadsområde och kontroller av alla fordon ”för att avskräcka” (www.timesofisrael.com)

Ny operation på Västbanken inleds på söndag för att ”dra upp terrorismen med rötterna” (www.haaretz.com)

Läs mer om Hållplatsattacken i Jerusalem på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes