Ny hajfilm på gång från mannen bakom 47 Meters Down

Johannes Roberts, mannen bakom hajfilmerna 47 Meters Down och senare också uppföljaren, 47 Meters Down: Uncaged är på gång med ännu en rulle på temat. Enligt Deadline återvänder han till regissörsstolen för att ge sig på sitt mest ambitiösa projekt hitintills, The Red Triangle. Med betydligt större budget än tidigare skall han nu ta “hajfilmer till en helt ny nivå”, enligt egen utsago.

Filmen kommer att utspela sig i Norra Kalifornien, där “The Red Triangle” utgör området mellan Bodega Bay och ner till Big Sur, en area som anses vara ökänd när det kommer till maritima attacker och skådeplats för ungefär hälften av alla hajincidenter i USA. Här sjunker ett kryssningsfartyg med tusentals passagerare och alla ombord är plötsligt potentiell fiskmat. “I cannot wait to work with Byron (Allen) again to terrify audiences like they’ve never been terrified before”, säger regissören om det stundande projektet och det höjer förstås förväntningarna rejält. Det är trots allt en hajfilms främsta syfte, att skrämma folk och det var rejält länge sedan en hajfilm lyckades med det fullt ut.

The Red Triangle känns som en typisk sommar-företeelse och även om det inte finns något datum, eller ens år för premiär så är det väl rimligt att tro att det blir någon gång runt sommarmånaderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes