Jonas Therns nya roll – lämnar som tränare

Jonas Thern har haft olika roller i IFK Värnamo, senast som assisterande tränare. Nu uppger IFK Värnamo på deras officiella hemsida att han får en ny roll i klubben. 

Nu står det klart att den tidigare landslagsstjärnan lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare och istället blir scout. Thern kommer arbeta nära med sportgruppen och sportchefen Enes Ahmetovic.

 – Det glädjer mig att vi som förening nu har möjligheter att rusta och fortsätta utveckla väsentliga områden av föreningen. Det tror jag kommer göra IFK Värnamo mycket gott och framför allt är jag övertygad om att vi har rätt folk på rätt positioner. Allt från klubbchef, tränarstab, till sportgrupp och scout. Jonas kompetens kommer komma helt till sin rätt i den här rollen och jag tror även det kommer vara ett stort uppsving för vår framtida satsning kring ungdomar och våra planer för vår nya akademi, säger sportchefen Enes Ahmetovic till hemsidan. 

Förändringarna inom IFK Värnamos verksamhet träder i kraft redan idag.

Jonas Thern skriver i ett uttalande till hemsidan:

“Att stärka upp scouting verksamheten är nödvändigt då det är en viktig del i formandet av en stark spelartrupp inte bara för A-laget utan även för vår akademigrupp. Vi ska höja kvaliteten ytterligare på vår elitverksamhet och jag ser fram emot min nya roll som scout där min erfarenhet och kunskap kan bidra till ett ännu bättre IFK Värnamo”.

Ekwall kommenterar januarifönstret:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes