JM stäms på drygt elva miljoner efter granskning

Byggnads stämmer byggbolagen JM och JM Supply på 11,2 miljoner kronor i Arbetsdomstolen, meddelar fackförbundet i ett pressmeddelande.

Beslutet fattades sedan facket granskat bolagens agerande åren 2020-2022 och konstaterat upprepade fall där anställda inte fått rätt lön, helglön eller semesterersättning. Därtill har arbetstagarna – ett fyrtiotal– inte fått den ob-ersättning, pension eller sjuklön de har rätt till, enligt Byggnads.

Företaget ska även ha använt otillåtna metoder vid anställning av personal.

“JM och vår motpart Byggföretagen som biträder dem utger sig för att vara seriösa och arbetar för en sund Byggbransch fri från fusk och utnyttjande. Då är det inget annat än en skandal att företaget samtidigt satt i system att strunta i kollektivavtalet i syfte att dumpa löner och villkor”, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare, i pressmeddelandet.

JM avstår i nuläget att kommentera ärendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes