Klart: Ingen comeback för Patrik Berglund

Patrik Berglund har varit med och tränat med Västerås under säsongen. Nu slår emellertid klubbens nya sportchef Niklas Johansson fast att det inte blir något återkomst till klubben för den förre NHL-centern den här säsongen.

– Han kommer inte vara med något mer nu, säger Johansson till VLT.

Patrik Berglund har inte spelat någon hockey sedan avskedet från Brynäs 2021, men de senaste månaderna har den tidigare NHL-centern varit med regelbundet på hockeyallsvenska Västerås träningar.

Förre sportchefen Patrik Zetterberg var öppen för en comeback till Västerås för Berglund, men den nya sportchefen Niklas Johansson, som anslöt till klubben för en månad sedan, stänger dörren för 34-åringen.

– Han kommer inte vara med något mer nu, säger Johansson till VLT.

Öppnar för återkomst i framtiden

Beslutet gäller för slutskedet av den här säsongen.

– Det är elva matcher kvar och vi behöver köra med det här laget. Vi har kommit överens, han och jag, om att vi ligger lite lugnt just nu, säger Johansson som därmed inte stänger dörren för Berglund i framtiden.

– Nej, vi har en dialog hela tiden, så vi får se.

Den 34-årige centern spelade senast i Västerås under lockoutsäsongen 2012/13, då han producerade 20 mål och 32 poäng på 30 matcher i Hockeyallsvenskan för klubben. 2019 valde Berglund att vända hem till Sverige, där han under säsongen 2019/20 representerade Djurgården innan han säsongen därpå skrev på för Brynäs.

TV: “Joel är ett föredöme både på och utanför isen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes