Tv-profilens kritik mot jurymedlemmen – efter beteendet i Sveriges Mästerkock

Tittarfavoriten Sveriges mästerkock har dragit och en av deltagarna är Christian Palmén, som gjort stort avtryck på juryn.

I en intervju med Hänt berättar han vad han tycker om årets jury.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

Sveriges mästerkock är programmet där man får följa 12 amatörkockar som tar steget ut från sitt eget kök för att laga mat på proffsnivå. All olika typer av matlagning berörs och bedöms av den eminenta jurytrion.

Årets jury består av Mischa Billing och Tom Sjöstedt som denna säsong även får sällskap av Tommy Myllymäki, som har ersatt Markus Aujalay.

En av kockarna i årets säsong är Christian Palmén, 49, som till vardags jobbar som ICA-handlare i Trollhättan där han bor tillsammans med sin familj som består av sin hustru Marie Palmén, 32, och deras två barn på ett respektive tre år. Han har dessutom två barn från en tidigare relation.

Christian Palmén om vägen till Sveriges mästerkock

Det var förra året som Christian och Marie väntade sitt andra gemensamma barn, vilket gjorde att han tackade nej till att medverka i Sveriges mästerkock. Hans kompis anmälde honom till programmet för att han skulle få visa vad han gick för i köket, men det passade helt enkelt inte in i livspusslet just då.

– Det var en kompis som sökte till mig förra året. Han tyckte att jag var lite redig i köket och då ville han att jag skulle visa vad jag gick för, berättar Christian för Hänt och fortsätter:

– Men så väntade vi barn förra året och Inez var inte född då utan hon kom lite senare. Och så ringde dem och då pratade vi lite men då kände jag att när man inte vet vad det är för barn som kommer så vill jag inte ta risken att vara borta och bokad. Man vet ju inte hur länge man kommer vara borta men det är ju ändå några veckor. Så jag sa att jag skiter i det.

Ett år senare hade Christian egentligen släppt tanken på att söka in till programmet – men så ringde produktionen och frågade varför han inte hade sökt igen. Samtalet blev en sporre för honom att söka till programmet igen, och tur var väl det för nu har han verkligen fått visa vad han går för.

Kängan till jurymedlemmen: “Lite svår”

Nu har nästan halva säsongen gått av mästerkocken men i förra veckans avsnitt var det tyvärr Christian som tvingades lämna programmet. I en intervju med Hänt berättar Christian vad han tycker om den nya jurykonsellationen.

– Jag tycker Tommy är bra. Han är djup och varm. Jag har ju tyckt att Aujalay har varit lite svår. Han har varit så tyst och han visar aldrig något, jag tycker Tommy var mjukare, säger Christian och fortsätter:

– Jag gillar ju det, jag tycker inte det ska vara ett spel för galleriet att det ska vara lite hårt. Men jag är ju en varm och mjuk människa, om jag får säga det själv. Det ska vara tv också, jag fattar ju att det är så, men jag tycker Tommy var jättebra verkligen.

FOTO:

Rekommenderad läsning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes