Stockholmarna ska läsa “Till vår ära”

Alejandro Leiva Wengers novellsamling “Till vår ära” från 2001 är årets Stockholm läser-bok.

Det innebär att den blir föremål för en läsecirkel i storformat via Stockholms bibliotek och att ett flertal både fysiska och digitala aktiviteter under året kommer att utgå från boken.

Ett av kriterierna för en Stockholm läser-bok är att den ska utspela sig i Stockholm. Tidigare böcker har bland andra varit “Doktor Glas” av Hjalmar Söderberg, “Ett öga rött” av Jonas Hassen Khemiri och “Den högsta kasten” av Carina Rydberg.

Alejandro Leiva Wenger är född 1976 och debuterade 2001 med “Till vår ära”. En av novellerna i boken, “Elixir”, blev sedan en prisbelönt kortfilm. Leiva Wenger är också dramatiker och hans föreställningar har spelats på scener som Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stadsteater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes