MH 17-utredare pekar ut Putin

Den internationella utredningen kring nedskjutningen av passagerarplanet MH17 över Ukraina 2014 läggs ned, skriver AFP. Anledningen är att ledamöterna anser att det inte finns tillräckligt med bevis för att åtala flera misstänkta, meddelades på onsdagen under en pressträff.

Utredningen har även kommit fram till att det finns starka indikationer på att Rysslands president Vladimir Putin godkände leveransen av den robot som sköt ned MH17 till separatister i östra Ukraina, skriver BBC. Däremot finns inget som tyder på att han beordrat eller godkänt nedskjutningen.

I november fälldes två ryska män och en ukrainare av en domstol i Nederländerna för att ha skjutit ned trafikflygplanet över östra Ukraina 2014.

Rättegången var ett resultat av det arbete som den internationella utredningen kommit fram till, att personerna skulle ställas inför rätta för mord och för att ha skjutit ned planet. En fjärde person, en rysk medborgare, frikändes av rätten.

Ingen av de dömda männen – eller den frikände – var på plats under rättegången.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes