Ledare: Bra att ändra sig – men det här är bedrägeri

Onsdagens ledarsidor tar upp olika inrikespolitiska frågor. Dagens Industris Ellen Gustafsson konstaterar att Socialdemokraterna klär överraskande väl i rollen som opposition och hänvisar till starkt stöd i färska opinionsmätningar. En anledning är att regeringen inte tycks tro på den egna ekonomiska politiken, anser hon:

”Kanske uppfattas bidrag just nu som enklare att både förklara och försvara än skattesänkningar, även bland borgerliga […] En borgerlig regering som formulerar en ekonomisk politik utifrån deras principer förlorar på walkover”.

Aftonbladets Jonna Sima anser att klimat- och energiminister Ebba Busch (KD) gjort anmärkningsvärda lappkast om både elstöd och vindkraft. Efter att KD tidigare röstat nej till kortare prövningstider säger Busch nu att den långa väntan är ”hål i huvudet”.

”Visst är det bra att kunna byta åsikt när man har fel, men det här är rena bedrägeriet”.

Sydsvenskans krönikör Moa Berglöf skriver om behovet av ”liberala grindvakter” efter att Annie Lööf nu klivit av som C-ledare. ”Det vore inte en dag för sent” om Muf och Luf tog över rollen, skriver hon.

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Relaterade länkar:

Jonna Sima: Ebba Busch vänder kappan efter vinden (Aftonbladet)

Varför ska Finland nu plötsligt börja dansa efter Erdogans pipa? (Dagens Nyheter)

Ellen Gustafsson: M måste tro på sin ekonomiska politik (Dagens Industri)

Läs mer om Tidöavtalet på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes