Hjärtskärande bilden från skalvet – håller dotterns livlösa hand i rasmassorna

När räddningsarbetet går in på sin tredje dag är det redan för sent för Mesut Hancer som bor i den turkiska staden Kahramanmaras, nära epicentret. Hans 15-åriga dotter Irmak har hittats död i sin säng i det som tidigare var deras lägenhet, skriver AFP. En bild när han håller hennes livlösa hand i rasmassorna har nu publicerats av flera medier.

I Turkiet växer frustrationen över att hjälpen till de jordbävningsdrabbade går långsamt fram. Dödssiffran passerade 11 000 vid lunchtid på onsdagen och den väntas stiga ytterligare när hoppet om att hitta överlevande falnar.

Relaterade länkar:

WHO varnar för att tiden är på väg att rinna ut (AFP)

Intill Mesut Hancer försöker en man ta sig fram i rasmassorna med en slägga (www.theguardian.com)

Många överlevande har sökt skydd i moskéer, skolor och bussdepåer (svenska.yle.fi)

Läs mer om Jordskalven i Turkiet och Syrien på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes