Carolina Klüfts erkännande om maken – nu kommer det fram: ”Tog knäcken på…”

Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna.

Nu avslöjar hon sina mentala problem – glädjen över OS-guldet som byttes av skam.

– Det var bara ångest, säger Klüft i podcasten Vägen till toppen.

Ladda ner Hänts nya app här – nöje och nyheter utan betalväggar!

När Carolina Klüft, 40, avslutade sin friidrottskarriär 2012 hade hon kammat hem elva internationella mästerskapsmedaljer, där OS-guld och tre VM-guld i sjukamp sticker ut.

Men det har också funnits ett mörker inom henne, avslöjar hon i podcasten Vägen till toppen.

Klüft mentala kamp

Klüft har haft det kämpigt mentalt och varit nära att avbryta stora tävlingar. Räddningen blev tränaren Agne Bergvall.

Han var så lugn och sa att det här är kul. Det är bara idrott, nu kör vi. Det stärkte mig mentalt och påverkade mig långt efter. Då var det bara ångest, men de här varven vände mitt mindset”, säger 40-åringen i podcasten.

Även OS i Aten 2004 präglades av tuffa mentala kamper – trots att Klüft tog guld.

Känslorna för maken Patrik Klüft

När hennes pojkvän, numera make, Patrik Klüft, misslyckades i stavhopp förvandlades Carolina Klüfts guldglädje till skam.

Jag kan väl säga att jag lade undan mitt OS-guld då, jag gömde det. Den upplevelsen stärkte mig i att jag behövde idrotta på mitt sätt, för jag såg hur hårt fallet blev för Patrik. Han har ändå sagt att det tog knäcken på honom. Det var där hans karriär tog slut, även om han officiellt slutade ett par år senare.

FOTO: TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes