Mordrättegång avbröts – åtalad dök inte upp

En mordrättegång som rör kriminella konflikter i Kalmar fick avbrytas under måndagen.

En av de åtalade dök inte upp, rapporterarSVT Nyheter Småland.

Den 6 mars förra året hittades en skottskadad man i området Ängö i Kalmar. Han avled senare på sjukhus. En 27-årig man har åtalats för mord, och två ytterligare män – en 29-åring och en 27-åring – misstänks för grovt vapenbrott, försök till mord och framkallande av fara för annan.

Rättegången, som skulle ha hållits på måndagen, gäller både det så kallade Ängömordet samt flera andra skjutningar i Kalmar.

Förhandlingen fick dock avbrytas eftersom 27-åringen som åtalats för mordförsök och vapenbrott inte dök upp via länk som utlovats. När polis skulle hämta mannen visade sig att han inte var i sitt hem. Mannen har nu begärts häktad i sin frånvaro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes