Finlands Natoförhandlingar klara – Kristerson informerad

Sverige känner till att finländarnas förhandlingar med turkarna är klara. Turkiet sägs inte ha några problem med att godkänna Finland i Nato. Den finländska eftermiddagstidningen Iltalehti uppger nu att de finländska politikerna inte väntar länge till.

Statsminister Ulf Kristersson sägs vara underrättad. Finlands statsminister Sanna Marin besökte Stockholm senaste vecka. Då sade Kristersson sig förstå den finländska frustrationen. Men han uppskattade också Finlands vilja att gå in samtidigt med Sverige.

Det råder en stor skillnad mellan vad som sägs officiellt och det som medges i enskilda samtal, säger en källa till Iltalehti. Diskussioner har förts om saken bland höga politiker i Helsingfors under den senaste veckan.

Relaterade länkar:

Källor till Iltalehti: ”Finlands statsledning har bestämt sig, riksdagsvalet stökar till det” (www.iltalehti.fi)

Finland redo gå med i Nato utan Sverige (Sveriges Television)

Läs mer om Sveriges Natoansökan på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes