Calle Halfvarssons avgörande beslut inför skid-VM – tar nu till drastiska knepet: ”Men inte som en tok…”

Calle Halfvarsson har aldrig vunnit en individuell VM-medalj.

Nu tar svensken ett helt avgörande beslut inför årets skid-VM.

– Nu har jag lite annorlunda tänk även om jag inte ska göra det som en tok, säger han i en intervju med Viaplay Vinter.

Det var har varit några riktigt tuffa år för Calle Halfvarsson nu. Senaste mästerskapsmedaljen kom så länge sedan som 2017 och i våras tog han sin första pallplats på världscupen efter en fyra år lång torka.

Halfvarsson i VM

Men den där pallplatsen i Falun våren 2022 har verkligen vänt karriären för 33-åringen som nu hittat tillbaka till självförtroendet och formen igen. Nuvarande säsongen har varit riktigt fin för Halfvarsson imponerat särskilt mycket i sprint.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hittills har det blivit två pallplatser på världscupen med en tredjeplats i Beitostölen och en andraplats i Val di Fiemme. Därför har svenske veteranen stora förhoppningar på årets skid-VM i Planica och drömmen lever om att ta karriärens allra första individuella VM-medalj.

LÄS MER: Petter Northugs helkaxiga utspel inför skid-VM – med de mest oväntade orden till Norge: ”Skapar trubbel”

Calles nya upplägg

Men inför mästerskapet i Slovenien har Halfvarsson valt ett annat upplägg än inför tidigare mästerskap.

– Efter OS i fjol så åkte jag hem till hemmaplan och hoppade över några tävlingar där på slutet för att köra igång med ganska många träningar inför Falun och kom i bra form för det. Det var då jag insåg att jag kan nog träna ganska mycket inpå tävlingarna istället för att tänka att jag ska vila mig i form. Tidigare år har det blivit lite att man ska vila sista veckorna och ta det väldigt lugnt inför mästerskap, och då har jag haft bra form inför. Men jag tror att jag blivit lite förslappad och musklerna har gått in i vila och nästan trott att säsongen är slut, säger han i en intervju med Viaplay Vinter, se den här nedanför.

– Nu har jag lite annorlunda tänk även om jag inte ska träna som en tok. Men jag kommer att träna mer än vad jag gjort tidigare. Det har varit några år som jag misslyckats under mästerskap, det känns som att jag behöver göra förändringar för att lyckas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson har tagit två VM-silver och ett VM-brons i stafett under karriären. Men ingen individuell medalj i varken VM eller OS för hans del.

– Det skulle så klart vara väldigt skönt att ta en medalj. Men nu tänker jag bara på att komma in i mästerskapet bra och komma i bra form, inte sikta så mycket på medalj. Så får vi se om det räcker till medalj eller inte. Sprinten ser jag som en stor medaljchans om allting stämmer och man ska ha lite tur också längs vägen. Men det är klassisk sprint i år och det känner jag mig trygg med, säger han i tv-intervjun.

LÄS MER: Ebba Andersson bryter med svenska landslaget efter storsuccé – nu avslöjas sanningen: ”Hennes önskan”

För första gången på länge känns det som att svenska skidherrarna kan hävda sig i ett mästerskap på allvar. Och just Halfvarsson är en av dem som ska ta an kampen mot de norska dominanterna.

– Jag känner mig rätt trygg med mig själv och min träning, med det jag har gjort. Nu litar jag på det jag ska göra och så får vi se om det räcker hela vägen, säger han inför VM.

Hur tror du det går för Calle Halfvarsson i VM? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

The post Calle Halfvarssons avgörande beslut inför skid-VM – tar nu till drastiska knepet: ”Men inte som en tok…” appeared first on Sportbibeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes