”Äntligen hemma”- profilens ex-fru talar ut – stora oron för barnen efter livsbeslutet: ”Han är ju…”

”Snickar-Björn” tryckte undan känslorna kring att vara född i fel kropp i många år. Nu är det slut med det.

I TV4-dokumentären ”Att bli Lee” bryter ex-frun Karolina tystnaden om sin före detta makes beslut.

– Det är klart att jag var orolig, han är ju pappa till våra barn, säger hon i programmet.

”Äntligen hemma” gick varmt på tv-apparaterna i många år. Och mellan 2004 och 2015 medverkade Björn Christiernsson, som blev ”Snickar-Björn” med hela svenska folket.

I avsnitt efter avsnitt gav Björn goda tips och råd om snickeri och bygge.

Sedan långköraren avslutades 2017 har dock mycket hänt. Nyligen kom Björn ut som transsexuell i en intervju med QX.

LÄS MER: ”Äntligen hemma”-profilen kommer ut som transsexuell – bryter nu tystnaden: ”Vill känna mig fri”

Lee Christiernsson om fruns stöd

Den omtyckta snickarprofilen kallar sig nu Lee och identifierar sig som icke-binär, det vill säga varken man eller kvinna.

I intervjun med QX berättar Lee att hon har genomgått flera skönhetsoperationer för att få en mer kvinnlig kropp.

– Jag håller på och bygger om min kropp, och det tar tid, men jag är ju samma person med samma själ. Jag har två sidor, och jag har bara visat den ena. Jag ser det som att jag blir 2.0 nu, lite härligare och bättre bara. De sista 30 åren i mitt liv vill jag känna mig fri, med en kropp som passar mig och som jag alltid önskat att den ska se ut, har Lee sagt till QX.

Dragningen till kvinnliga kläder, smycken och skor har alltid varit stor. Och det var faktiskt ex-frun Karolina som var den första som både såg och accepterade förvandlingen.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, har Lee förklarat till tidningen.

Ex-frun Karolina bryter tystnaden om Lees beslut

Det har nu gått två år sedan tv-profilen berättade för familjen att hon var transsexuell. Och i TV4-dokumentären ”Att bli Lee” berättar tv-profilen mer om resan från Björn till Lee.

I premiäravsnittet, som sänds på måndagskvällen i TV4, medverkar Lees ex-fru Karolina. De skiljde sig 2018 och hon pratar nu för första gången om hur ex-makens beslut har påverkat familjen.

– Det är klart att jag var orolig, jag menar han är ju pappa till våra barn. Han är min bästa vän. Det är klart att jag var orolig att han skulle göra något dumt eller att något skulle hända honom, säger hon i programmet.

Så är ex-makarnas relation i dag

Karolina berättar även att hon, tidigt efter att de träffats, märkte att ”Snickar-Björn” var ”fascinerad” av hur hon klädde sig.

– Inte så lång tid senare visade han att han hade högklackade skor och korsetter osv. Jag älskade ju Björn för den personen som han var, sen spelade inte det så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte.

Trots tv-profilens omvälvande livsbeslut tycks ex-makarna fortsatt ha en nära relation. I avsnittet diskuterar de rädslan kring hur barnen ska påverkas av att nyheten om Lee kommer ut i det offentliga.

– Barnen idag upplever jag mår väldigt bra och vi har en fin relation allihopa. Det är påverkan utifrån som jag är orolig över, berättar Karolina och tillägger att hon är rädd för att folk ska vara elaka mot barnen.

– Största oron är att folk ska va elaka mot dom oschyssta att det ska dyka upp en anledning till att mobba och retas, säger Lee i programmet.

Del 1 av ”Att bli Lee” sänds måndagen den 6 februari klockan 20.00 på TV4. Programmet går även att se på TV4 Play.

Artikeln ”Äntligen hemma”- profilens ex-fru talar ut – stora oron för barnen efter livsbeslutet: ”Han är ju…” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes