Medlaren: Putin lovade mig att inte döda Zelenskyj

Israels tidigare premiärminister Naftali Bennett, som under inledningen av kriget i Ukraina fungerade som medlare, fick Rysslands president Vladimir Putin att lova att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj inte skulle dödas. Det säger han i en lång tv-intervju med Channel 12 som Jerusalem Post rapporterar om.

Det var i samband med att Bennett besökte Moskva i början av mars 2022 som han ville få ett löfte från Putin om att lämna Ukrainas ledare i fred. Putin ska då ha sagt: ”Jag kommer inte att döda Zelenskyj”.

Bennett ringde kort därefter för att meddela Zelenskyj att hans liv inte var hotat.

Relaterade länkar:

Bara timmar senare publicerade Zelenskyj en video där han sa att han inte var rädd (Jerusalem Post)

Bennetts medlingsförsök fick lite effekt (AP)

Läs mer om Ryska invasionen på Omni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes