Artister bröt mot reglerna i Melodifestivalen

Artisterna Eva Rydberg och Ewa Roos har lagt upp en video på Instagram och Tiktok med 30 sekunder av sin låt “Länge leve livet” som är med i kvällens deltävling i Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.

Det är dock inte tillåtet enligt reglerna och de bidrag som sprids innan det är tillåtet riskerar att diskvalificeras. Det publicerade klippet är från repetitioner tidigare i veckan och får enbart läggas ut av SVT.

Rydberg och Roos kommer trots missen att få tävla som planerat.

“Vi har skrivit rättighetsavtal att vi får sprida på våra konton men det får inte användas på andras konton. Däremot får man länka. Det handlar om ett tekniskt fel. De får länka till våra klipp på sina sociala konton, men de får inte använda våra klipp. Vi har varit i kontakt med dem och de kommer att plocka bort det”, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, i en skriftlig kommentar till TT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes